Juritek.

e drejta e krijimeve intelektuale dhe inovacionit

Le statut de candidat potentiel à l’Union Européenne a été reconnu à l’Albanie en 2020. Les obligations qui découlent de ce pas important qui a été entrepris par l’Albanie sont énormes. Cela dit, certaines de ces obligations que tous potentiels candidats a envers l’UE ont déjà commencées à être exécutées par les différents gouvernements albanais. […]

Në fund shtatori të këtij viti, Netflix do të publikojë një përshtatje audiovizuale të veprave të shkrimtares amerikane Nancy Springer, e cila, bazuar në veprat e Sir Arthur Conan Doyle mbi aventurat e Sherlock Holmes-it, ka imagjinuar një personazh të ri, Enola Holmes, motra e detektivit të famshëm (Enola Holmes Mysteries), që është dhe personazhja […]

Apple ka njoftuar më datë 22 qershor se do t’i japë fund bashkëpunimit me Intel-in, prodhuesin e famshën të mikroçipeve. Intel-i ka prodhuar procesorët e serive Mac të Apple-it që nga viti 2006. Ai gjithashtu ka pajisur dhe vijonë të pajisë kompjuterët me sistem operativ Windows që nga viti 1980.

Historia e një huazimi

May 22nd, 2020 by

Kënga më poshtë ka qenë një hit i vitit 2019 (e cila fillon në fakt, në 1:26 të videos): Kjo këngë ka një histori që tregon shumë mirë sesi funksionon sot krijimi artistik. Autori i saj me emrin shumw poetik, Lil Nas X, e bleu këtë këngë, ose më saktë strukturën e saj, për 30 […]

Qëllimi i këtij artikulli është të përshkruajë shkurtimisht nga pikëpamja teknike dhe juridike komunikimin publik të veprës, duke u përqëndruar në veprat audiovizuale. Termi komunikim në publik ka hyrë gjerësisht në fjalorin juridik të të drejtave të autorit me Direktivën 2001/29.[1] Nga pikëpamja juridike e harmonizimit të të drejtës europiane, komunikimi në publik fitoi përfundimisht […]

Ligji shqiptar mbi të drejtat e autorit ka hyrë në fuqi në tetor 2016. Ligji përafron direktivat kryesore të BE-së lidhur me të drejtat e autorit, ndër të cilat, kryesoret janë Direktiva 2001/29[1], Direktiva 2004/48[2], Direktiva 2009/24[3] dhe Direktiva 2014/26[4]. Një nga objektivat e ligjvënësit ka qenë sigurimi i një niveli të lartë mbrojtjeje për […]