Juritek.

e drejta e krijimeve intelektuale dhe inovacionit

Apple ka njoftuar më datë 22 qershor se do t’i japë fund bashkëpunimit me Intel-in, prodhuesin e famshën të mikroçipeve. Intel-i ka prodhuar procesorët e serive Mac të Apple-it që nga viti 2006. Ai gjithashtu ka pajisur dhe vijonë të pajisë kompjuterët me sistem operativ Windows që nga viti 1980.

Historia e një huazimi

May 22nd, 2020 by

Kënga më poshtë ka qenë një hit i vitit 2019 (e cila fillon në fakt, në 1:26 të videos): Kjo këngë ka një histori që tregon shumë mirë sesi funksionon sot krijimi artistik. Autori i saj me emrin shumw poetik, Lil Nas X, e bleu këtë këngë, ose më saktë strukturën e saj, për 30 […]

Ky artikull nuk synon të jetë një studim sociologjik të konsumit kulturor në kohën e pandemisë. Shumë artikuj janë botuar dhe shumë do të botohen në të ardhmen, të cilat shtjellojnë dhe do të shtjellojnë edhe më mirë pasojën, ndoshta dhe vendimtare, e pandemisë mbi zhvendosjen e gravitetit kulturor të njeriut, nga një gëzim i […]

Ligji “Për ndryshimin e Ligjit 97/2013 “Për mediat audiovizive në Shqipëri” (“Ligji anti-shpifje”), pasi u votua në Kuvend, u kthye për rishqyrtim nga Presidenti. Më tej, Kuvendi nuk e rrëzoi dekretin e Presidentit, me arsyetimin se do të pritej mendimi i Komisionit të Venecias në lidhje me të. Për pasojë, ky ligj është bllokuar në […]