e drejta e krijimeve intelektuale dhe inovacionit

Category: Hi-Tech

FaceApp: përse duhet të tregohemi të kujdesshëm me këtë aplikacion

Aplikacioni i shkarkueshëm falas, i zhvilluar në Rusi, është bërë tashmë një nga aplikacionet më popullor, falë retushimit automatik të fotografive, që bën të mundur plakjen e fytyrës.

Shumë persona publikë ashtu si dhe anonimë, janë duke përdorur aplikacionin FaceApp për të parë se si do të ngjajnë nëse do të ishin pleq. Pas filtrit që mundësonte transformimin e një djali në vajzë dhe të kundërtën, të ofruar nga Snapchat, tashmë kemi dhe aplikacionin e plakjes, FaceApp, përdorimi i të cilit është përhapur jashtë mase në të gjithë globin.

Continue reading

A do të mbijetojë Huawei pa Google?

Siç dihet dhe siç është njoftuar këto kohët e fundit, administrata e Presidentit Trump ka njoftuar ndalimin e bashkëpunimit të shoqërive amerikane me kompani të cilat vënë në rrezik sigurinë kombëtare. Edhe pse nuk thuhet se cila ose cilat janë këto kompani, tashmë dihet se bëhet fjalë për Huawei, kompaninë kineze që tashmë mund të konsiderohet lider botëror në teknologjitë e telekomunikacionit.

Continue reading

© 2021 Juritek

Theme by Anders NorenUp ↑