e drejta e krijimeve intelektuale dhe inovacionit

Month: July 2019

FaceApp: përse duhet të tregohemi të kujdesshëm me këtë aplikacion

Aplikacioni i shkarkueshëm falas, i zhvilluar në Rusi, është bërë tashmë një nga aplikacionet më popullor, falë retushimit automatik të fotografive, që bën të mundur plakjen e fytyrës.

Shumë persona publikë ashtu si dhe anonimë, janë duke përdorur aplikacionin FaceApp për të parë se si do të ngjajnë nëse do të ishin pleq. Pas filtrit që mundësonte transformimin e një djali në vajzë dhe të kundërtën, të ofruar nga Snapchat, tashmë kemi dhe aplikacionin e plakjes, FaceApp, përdorimi i të cilit është përhapur jashtë mase në të gjithë globin.

Continue reading

Disa probleme në lidhje me Projektligjet për publikimet online

Kohët e fundit po diskutohet mbi ndryshimet ligjore në ligjin për mediat audiovizive dhe në ligjin për komunikimet elektronike në Shqipëri.

Diskutimet lidhen me disa çështje problematike, për të cilat do të diskutohet më poshtë. Por më parë, duhet thënë se këto ndryshime ligjore, në parim, janë të mirëseardhura për shkak se për herë të parë i japin një zgjidhje ligjore problemit të çështjes së përgjegjësisë së publikimeve online.

Continue reading

© 2022 Juritek

Theme by Anders NorenUp ↑